Friday, February 19, 2016

VÅFFLOR - grundrecept / WAFFLES - basic batter

For the recipe in English please scroll down. For the recipe in Serbian click on the link - галете.

Våfflor

250 g smör (rumsvarmt)
200 g socker
20 g vaniljsocker
5 ägg
500 g mjöl
5 g bakpulver
400 ml mjölk


Fäll ihop våffeljärnet och låt det bli varmt.



Vispa äggen, häll i socker och smör och rör till en smidig smet. Tillsätt vaniljsockret. Tillsät mjöl och bakpulver och blanda.



Rör till sist ner mjölken lite i taget tills smeten får en slät och mjuk konsistens.



Lägg ungefär 3 msk smet mitt på den undre laggen och stäng locket. Grädda våfflorna guldbruna i ungefär 3 min.



Lägg de färdiga våfflorna på ett galler. 


Våfflor
Waffles - basic batter


250 g butter (soft)

200 g sugar
20 g vanilla sugar
5 eggs
500 g flour
5 g baking powder
400 ml milk


Close and heat up the waffle iron.



Scramble the eggs and stir in the sugar and the butter to form a smooth dough. Add the vanilla sugar. Now add the flour and baking powder, and stir in.



Lastly, add the milk bit by bit and stir in until the dough has a smooth, soft consistency.



Place about 3 tablespoons of batter into the middle of each lower baking surface, then close the waffle iron. Allow each waffle to bake for about 3 minutes until golden brown. 

Lay the ready waffles on a cake grill.


Waffles 

No comments:

Post a Comment